بررسی پشم شیشه در صنعت های مختلف
[:fa]
درباره استفاده از پشم شیشه در صنعت های مختلف چه می دانید؟ همان طور که می دانید پشم شیشه به عنوان یک الیاف معدنی شناخته می شود که مهم ترین کاربرد آن استفاده به عنوان عایق های سرمایشی و گرمایشی است. نزدیک به ۷۰ سال است که پشم شیشه در مجامع جهانی شناخته شده است. این الیاف به دلیل وزن سبک و خاصیت عایق کنندگی بسیار بالا خیلی سریع مورد توجه صنایع مختلف قرار گرفت که در ادامه به موضوع کاربرد پشم شیشه در صنعت های مختلف خواهیم پرداخت.
بررسی پشم شیشه در صنعت های مختلف
پشم شیشه در ساختمان سازی: مطمئنا یکی از مهم ترین کاربردهای پشم شیشه در صنعت های مختلف استفاده از آن در امر عایق کردن ساختمان ها است. یکی از دلایل استفاده از پشم شیشه جلوگیری از هدر رفتن انرژی است. همان طور که مشاهده می کنید امروزه رعایت قوانین برای جلوگیری از هدر رفتن و حفظ انرژی به عنوان یک امر الزامی در صنعت ساختمان سازی بدل شده است. یکی از عایق هایی که در سال های اخیر مورد توجه قرار گرفته است الیاف معدنی پشم شیشه است. استفاده از پشم شیشه به شکل گسترده در صنعت ساختمان سازی دلایل مختلفی دارد از جمله سبک وزن بودن این متریال و نصب آسان آن است.
الیاف پشم شیشه دارای چگالی مختلف هستند و به عنوان یک عایق حرارتی پر قدرت عمل می کند که علاوه بر مقاومت بالا در برابر آتش از ضریب انتشار آتش و دود پایین برخوردار است که این امر باعث صرفه جویی در مصرف انرژی خواهد شد.
استفاده از پشم شیشه در صنعت ساختمان:
از دیگر کاربردهای پشم شیشه در امر ساختمان سازی است. استفاده از آن به عنوان عایق جذب صدای مناسب می باشد.علت استفاده از آن در این صنعت به دلیل دارا بودن ویژگی های آکوستیک امکان جذب نیروی اصوات می باشد. همین امر باعث ارتقا عملکرد صوتی در بخش های مختلف ساختمان مانند: دیوارها، سقف و دیگر نقاط می شود.
استفاده از پشم شیشه در صنایع پتروشیمی و نفت:
یکی دیگر از نمونه های کاربرد پشم شیشه در صنایع پتروشیمی و نفت و گاز است. از آن به عنوان عایق استفاده می شود.مناسب برای لوله ها در این صنایع لوله ها به عنوان یکی از مهم ترین تجهیزات برای انتقال دادن مواد و سیالات به شمار می روند. برای پیشگیری از هدر رفتن انرژی موادی که در داخل لوله ها از عایق هایی نظیر پشم شیشه استفاده می کنند. این نوع عایق جلو هدر رفتن انرژی را می گیرد و در کاهش هزینه ها نیز نقش موثری دارد.
استفاده از پشم شیشه در صنعت دوخت و دوز: از دیگر کاربردهای پشم شیشه استفاده از آن در امور خیاطی اشاره کنیم. این الیاف به عنوان مواد اولیه ای هستند که در دوخت و دوز انواع لباس و اقلام پارچه ای نظیر لحاف و تشک کاربرد دارد. این محصول در خیاطی به عنوان عایق حرارتی کاربرد دارد . علت استفاده ی آن سبک وزن بودن و مقاومت بالا در برابر شستشو است.
کاربرد پشم و شیشه در صنعت آهن و فولاد:
همان طور که می دانید کاربرد پشم شیشه در صنعت های مختلف بستگی به نوع آن نیز دارد. یکی از صنایع که بیشترین کاربرد پشم و شیشه را می شود در آن مشاهده کرد صنایع مربوط به آهن و فولاد است. پشم شیشه ای که در این صنعت استفاده می شود با عنوان رولی یا پتویی شناخته می شود. معمولا از این نوع الیاف برای پوشش دهی مخازن صنعتی و دیگ های بخار استفاده می شود.
کاربرد آن به عنوان عایق های سرمایشی و گرمایشی است. مهم ترین ویژگی این محصول مقاومت بالا در برابر آتش و حرارت زیاد است .این ویژگی احتمال آتش سوزی را در این مناطق که بسیار مستعد هستند تا حد زیادی کاهش می دهد. این این نوع از پشم شیشه در برابر رطوبت و جذب صدا بسیار با دوام و با کیفیت عمل می کند . از خاصیت آنتی باکتریال برخوردار بوده و در برابر رشد میکروارگانیسم ها نیز بسیار مقاوم است.
پشم شیشه پانل:
این نوع پشم شیشه با عنوان تخته ای نیز شناخته می شوند. این محصول از قابلیت عایقی برای سرمایش و گرمایش برخوردار هستند.پشم شیشه پانل
را در هر مکانی که به محدودیت صدا نیاز دارند به کار می گیرند. صنایعی مانند استودیوهای ضبط صدا، سالن های سینما و تئاتر و ..
عایق لوله:
این نوع پشم شیشه را با عنوان عایق پیش ساخته نیز می شناسند. مهم ترین کاربرد آن در صنایعی است که نیازمند عایق کاری لوله های سرد و گرم هستند. از این عایق برای انتقال سیالات در زیر دریا نیز استفاده می کنند. از مهم ترین ویژگی های این نوع پشم شیشه تنوع در چگالی آن است. در برخی موارد از آن به عنوان عایق برای لوله های تاسیساتی در اماکن گوناگون نیز بهره می گیرند.
مزایای کاربرد پشم شیشه در صنعت های مختلف
پشم شیشه به عنوان یک الیاف معدنی با قابلیت عایق شدن است. این ویژگی در مقایسه با دیگر عایق ها از مزیت های زیادی برخوردار است. همین امر باعث شده که پشم شیشه به عنوان پرکاربرد ترین عایق در دنیا مطرح شود.
پشم شیشه از چگالی های مختلفی برخوردار است. این ویژگی باعث می شود متقاضیان برای به کارگیری آن دست شان باز باشد. میانگین چگالی این الیاف بین ۲۴ تا ۹۶ کیلوگرم بر متر مکعب می باشد.
سبک وزن بودن این الیاف موجب شده که از آن در صنایعی نظیر ساختمان سازی و دیگر صنعت های دیگر استفاده شود .به این دلیل که باعث کاهش بار اضافی می شود که بر ساختمان ها تحمیل می گردد. سبک وزن بودن این متریال در پوشش دهی مخازن و لوله ها نیز یک امتیاز محسوب می شود.
امکان سازگاری با محیط زیست: نحوه ی ساخت پشم شیشه به این شکل می باشد که ۸۴ درصد از آن از مواد بازیافتی ساخته شده است. مهم تری ویژگی آن اینست که باعث جلوگیری از اتلاف انرژی می شود.، امکان بازگشت به محیط را دارد بدون آن که تاثیر منفی بر محیط بگذارد.این الیاف در صورت بروز حریق فاقد گازهای سمی هستند.
[:]